Nyheder

GPT-4o er multimodal i en fart


Foto: Solen Feyissa på Unsplash
   Læsetid 3 minutter
Array

Mandag aften – dansk tid – lancerede OpenAI den længe ventede GPT-4o, den nyeste iteration af deres banebrydende generative præ-trænede transformer-modeller. Denne model er designet til at være mere præcis, sikker og kapabel end nogensinde før, med betydelige forbedringer i håndtering af naturligt sprog og multimodale input. Under en stort anlagt live event – naturligt anlagt i sædvanlig casual stil, demonstrerede Mira Murati, CTO hos OpenAI flankeret af to friske udviklere, hvordan GPT-4o kan revolutionere interaktioner mellem mennesker og maskiner, løfte AI-sikkerhed til nye højder og åbne op for nye anvendelsesmuligheder på tværs af industrier. Med en forbedret evne til at reducere fejlinformationer og en forstærket forståelse af brugernes intentioner, markerer GPT-4o et væsentligt skridt fremad i stræben efter at gøre kunstig intelligens både mere tilgængelig og pålidelig.

OpenAI har for nylig lanceret GPT-4o, den nyeste iteration af deres generative præ-trænede transformer-modeller, med markante forbedringer i både funktionalitet og sikkerhed sammenlignet med tidligere modeller. GPT-4o har ifølge OpenAI flere banebrydende forbedringer over tidligere versioner:

1. Multimodal Input og Output: GPT-4o kan behandle og generere svar på en kombination af tekst, lyd og billeder, hvilket øger dens anvendelighed i realtidsinteraktioner.

2. Forbedret Ydeevne på Ikke-Engelske Sprog: Modellen har markante forbedringer i behandlingen af ikke-engelske sprog sammenlignet med tidligere modeller.

3. Forøget Effektivitet: GPT-4o er hurtigere og 50% billigere i API-brug sammenlignet med GPT-4 Turbo, hvilket gør den mere tilgængelig og økonomisk overkommelig.

4. Avanceret Lyd- og Billedforståelse: Modellen sætter nye standarder for forståelse inden for lyd og vision, hvilket er særligt fremtrædende i forbedret talegenkendelse og billedanalyse.

GPT-4o, den seneste model lanceret af OpenAI, repræsenterer en betydelig evolution i virksomhedens serie af generative præ-trænede transformer-modeller. Denne model fortsætter med at bygge på den transformer-arkitektur, der blev introduceret med GPT-3, men tilføjer flere lag og større kapacitet, hvilket forbedrer både dens forståelse og generering af naturligt sprog.

Under lanceringseventet, som fandt sted i går, præsenterede OpenAI ikke kun GPT-4o’s tekniske specifikationer og forbedringer, men også demonstrationer af dens evne til at håndtere mere komplekse forespørgsler og opgaver end tidligere modeller. En af nøgleforbedringerne i GPT-4o er dens evne til at generere mere præcis og relevant tekst og reducere “hallucinationer”, hvor modellen tidligere kunne frembringe fejlagtige informationer.

Eventen inkluderede live-demonstrationer af GPT-4o’s anvendelse i forskellige scenarier, herunder interaktioner der viser modellens forbedrede evner inden for tekstforståelse, dialogstyring og multimodal respons, hvilket betyder, at den også kan bearbejde og reagere på billedinput. Dette markerer en væsentlig forbedring, da tidligere modeller primært var begrænset til tekstbaserede input.

Live eventen var også en platform for OpenAI til at diskutere fremtidige anvendelser af GPT-4o i virkelige scenarier og potentialet for integration i kommercielle produkter og tjenester, der skal gøre AI mere tilgængelig og anvendelig på tværs af industrier.

0 notes
106 views

Write a comment...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *