Kort nyt

Artificial Volkswagen: VW AI Lab

• Comments: 1


Det skal gå stærkere med at udvikle og implementere kunstig intelligens (AI) i nye biler. Det mener Volkswagen, der forventer, at digitale produkter med rod i AI vil være af afgørende betydning for Volkswagen i fremtiden. Det virksomheden ser for sig er en mere direkte forbindelse mellem eksterne producenter af AI-produkter og Volkswagens egen udvikling og produktion. Derfor skaber virksomheden nu sit eget AI laboratorium eller AI-Lab, som det bare hedder, når man taler AI-lingo. 

AI Lab’et skal fx arbejde på at optimere opladningscyklusser for elektriske køretøjer, predictive maintenance – dvs. systemer til at forvente og foregribe vedligholdelsestiltag på bilerne og integration af køretøjer med infrastruktur, som fx kundernes smart homes.

Med vores nye ’AI Lab’ kombinerer vi teknologisk ekspertise, fleksibilitet og fart i samarbejdet med eksterne partnere”, siger leder af forsknings- og udviklingsafdelingen i Volkswagen Group Michael Steiner i en pressemeddelelse. ”Det vil være afgørende i en højdynamisk AI sektor.

Det er tanken, at Volkswagens AI Lab skal være en ressource for koncernen på globalt plan og sammen med forskellige eksterne partnere udvikle prototyper baseret på deres nye koncepter. 

Det er ikke noget nyt, at Volkswagen satser på AI. På Consumer Electronics Show i Las Vegas annoncerede virksomheden, at de ville integrere ChatGPT i deres biler. Og de er ikke eneste. Franske DS automobiles begyndte sidste år at integrerer ChatGPT i deres biler og Mercedes-Benz og Microsoft startede i juni 2023 test med brug af ChatGPT i sammenhæng med Mercedes egen ”Hey Mercedes”-stemmeassistent.

AI Lab kan være med til at gøre Volkswagen mere fri af  techgiganterne og give dem større indflydelse på udviklingen af egne produkter.

1 notes
54 views

Write a comment...

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *